Skön peeling i bastun

Turkisk skrubbvante "Kese"

I ett tidigare inlägg som handlade om Nolia mässan skrev jag om att jag testat en skrubbvante som kallas för ”Kese” och som används på Turkiska Hamam bad.  Jag tyckte så bra om denna vante så jag beställde hem en sändning direkt. Nu finns den i vårt sortiment både här i butiken Luleå men också i e-butiken.

Varför nämner jag detta? Jo för att jag verkligen kan rekommendera den till alla som gillar att skrubba sig i bastun. Jag blev själv väldigt imponerad av resultatet och jag gillar att det river så där lagom hårt. Trots att jag duschar varje dag, bastar och skrubbar kroppen med jämna mellanrum så lossnar det otroligt mycket döda hudceller med denna skrubbvante. Huden blir så len och fin efteråt.

Skrubbvanten är väldigt enkel att använda. När du börjar svettas i bastun och huden blivit fuktig blöter du vanten och skrubbar igenom hela kroppen utan att använda tvål. Efteråt duschar du av dig och tvättar kroppen med svamp/tvättvante och tvål, gärna olivtvål eller naturtvål.

Skrubba kroppen ungefär med 10-14 dagars mellanrum. Det är inte bara skönt utan det hjälper till att avlägsna döda hudceller, det håller porerna rena och öppna samt att det stimulerar  blodcirkulationen.

Detta var ett tips till ditt hemma-spa. I bastun har du tid för avkoppling och vård av både kropp och själ så njut och må gott i höst.

Fler tips till höstens spa/bastukvällar kommer och en del tips finns redan nu att läsa om under kategorin ”Bastu-Spa”.


%d bloggare gillar detta: